Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Tékozló Homár - Szeret EDE a sört?

2009.08.10. 08:00 | Droli | 35 komment

Címkék: homár tékozló

Zs. története rávilágít arra, hogy a Mackó áruházban mindig figyelni kell az árakat!

Kedves Homár!

Tegnap elmentünk bevásárolni haverommal a helyi Mackó áruházba, mivel házibulira készültünk. Meg is sikerült venni mindent, azonban csak a kasszánál vettük észre, hogy a 149 Ft-ért kiírt sört a pénztáros 99 Ft-ért blokkolta! Azonnal rohantunk a vevőszolgálatra, ahol követeltük, hogy hadd fizessük ki a 16 sör után a 800 Ft árkülönbözetet, azonban a vevőszolgálatos hölgy közölte, hogy erre nincs mód, inkább örüljünk, hogy megkaptuk olcsóbban. Persze mi nem hagytuk magunkat, s rövid vita után kértük a pénztárost, hogy panasszal kívánunk élni, tehát adja meg nevét, címét, vélt tartózkodási helyét, személyi igazolványa számát, anyja anyatejének összetételét, valamint a fia ötödikes évvégi matekjegyét, de ő ezeket megtagadta. A nevét nehezen tudtuk leolvasni a kitűzőjéről, szerintem Riska, a haverom szerint Mariska, de végül is ez mindegy. 

Természetesen kértük, hogy hívja a főnökét, aki kb. 10 percen belül meg is jelent. Megrázóan szép nő volt, minden a helyén, ahogy illik; közölte, hogy ő a vevőszolgálat menedzsere, s készségesen válaszol minden kérdésünkre. Rövid tanakodás után feltett három kérdésünkre a következő válaszokat adta: 1, kolléganőjének igaza van, nem áll módjukban a 800 Ft árkülönbözetet elfogadni; 2, most éppen nincs barátja; 3, igen, ő is szereti a lovaglópózt. Mivel ez a válasz ebben a formában nem elégített ki minket, kérdeztük, hogy akkor most mit lehet tenni? Ő ideadta a panaszkönyvet, s kérte, hogy írjuk be a problémánkat, s ezt az igazgatóság a későbbiekben elbírálja. Természetesen a nő telefonszámát is elkértük, de azt amúgy is kértük volna. Szerettünk volna beszélni az ő főnökével is, de a menedzser tájékoztatása szerint ő betegállományban volt sünproblémákkal. Így a végén megkerestük a vécét, s elmentünk. 

A levelet elküldtem a Mackó Áruháznak, a Fogyasztóvédelemnek, a Tékozló Homárnak, anyámnak, a kutyámnak és Rózsi néninek.

Update: Megkaptuk az áruházigazgató válaszát:

T. uram!

Sajnáltattal olvastam levelét, miszerint ÖN az áruházunkból rossz élménnyel távozott. Azonban a kollégáimnak a 102/1953/C osztva négy köbgyökének a harmadikon és akkor X=5 kormányrendelet, valamint a 12/1989:4% ENSZ rendelet, mely szerint "a kecske nem hordhat hosszúnadrágot" értelmében igazuk volt; sajnos nem áll módunkban elfogadni az árkülönbözetet.

Az alattam lévő menedzser kolléganő stílusa viszont mélyen felháborított, ezért speciális képzésben részesült, illetve részesül jelenleg is (épp most teszi le a híres angol tesztünk oral részét). (A vevőszolgálatos kolléganőt képezze az afrikai nagyfarkú fecske.) Kárpótlásul szeretném felajánlani ÖNNEK, hogy biztonsági szolgálatunk teljes körű testüregmotozást csinál ÖNNEK, teljesen ingyen, ÖNNEK!

Felhívnám tisztelt figyelmét, hogy áruházunk pénteken "Mindenki kapja be!" akciót tart a pékségen. Szintén szeretném jelezni, hogy az el nem használt sünöket augusztus 30-ig áruházunk részére visszaszolgáltatni szíveskedjék.

Tisztelettel:

Áruházizgató

Kommentek: 1

Pocsay Lajos: Jacko, soha nem felejtünk! A Pocsay család.

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr911291427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.10. 08:49:02

Esküszöm ez jobb, mint az eredeti :)

Flashy7 2009.08.10. 09:07:26

tényleg, írhatnál cikket a tipikus kommentekről is

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.08.10. 09:31:59

Hát ez kurva jó!
De hogy lehet, hogy nem én írtam?
Fel vagyok háborodva.

Zzoorroo 2009.08.10. 09:32:24

Elég gyengusra és erőltetettre sikeredett.

Herlock Sholmes 2009.08.10. 10:15:02

Higított babavízelet.
Még annak is gyenge.

PanelProli 2009.08.10. 10:42:11

A postot lefikázók szellemes írásait hol lehet olvasni?

EnZsolt 2009.08.10. 10:45:26

Sehol egy ugróhivatkozás???? Ez így silány utánzat :D

rend-polgár-biztonsági-éjjeli- és markőr 2009.08.10. 10:49:29

Úgy kell az ilyennek. Mia faszenesér megy az ilyen vásárolni BKV-vall? Aztán csodálkozik, hogy minden mosógépszerelő belezummol a bográcsába. Nem látta, hogy police? A pénztáros csak üdülési csekkel tud visszaadni alanyi jogon. Ezt minden Ede tuhatná már. Különben is vodafon.

Smacika 2009.08.10. 11:07:24

Azért nem az igazi.
Amúgy a mackó áruház a ZÉERTÉ-e?
EZ FONTOS!

Smacika 2009.08.10. 11:08:57

És ha BIMETÁL sincs eme áruházban, akkor szólunk a PALKOVICSNÉNAK.
SÜN! Meló lesz!!!

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.08.10. 11:26:25

Tény, hogy nekem nincsenek ilyen szellemes írásaim, és amúgy is: helyzetem nem engedi meg, hogy parodizáljak, de ettől függetlenül azért le kell vésnem, hogy ezen a bejegyzésen, paródián még egy kicsit jó lett volna finomítani, bár nem rossz, nem rossz...

Ez természetesen nem "lehányás" akar lenni, csak vamaiféle apró hiányt éreztem végig, valami stilisztikai/tartalm hiányt, melyet egy kis javítással lehetne orvosolni.

Ettől függetlenül: jó lett a bejegyzés.
Várom már az AGYMOSOTT-paródiát, mert nekem az jár! :-)

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2009.08.10. 11:29:12

Megint a tájékozatlanság...
Mindenki tudja, hogy az ENSZ és az OPEC alapokmányának 2010-es parancsolata kimondja, hogy minden kecske - fajra, nemre, bőrszínre és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül - viselhet skót kockás hosszúnadrágot a neve napján.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.10. 11:55:09

Hát de miért nem lehet itt laptopot nyerni? És mi van a lovakkal?

váj mí 2009.08.10. 12:40:18

Így jár, aki nem a ráckevei strandot látogatja műemléki környezetben a Viciánnal ......

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.08.10. 13:21:39

Sohasem fogjuk megtudni, hogy b@szott-e Hagyma a Rakaca-tónál, lopott lovat, ingyenhitelbe...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.10. 13:39:20

Hú, de vegyes vélemények :-) mennyire mások vagyunk, mi? :-)@Flashy7:

Igen, ez kevésbé humoros, inkább görbetükör-jellegű poszt. A Homárt nehéz átírni, mert egyrészt önmagában is nagyon humoros - némelyik poszton dől az ember a röhögéstől -, másrészt meg annyi, de annyi jellegzetesség köthető hozzá, hogy az már nyelvújításnak is elmegy (Edétől a Batz papucson át a sünig). Mindenesetre megígérem, hogy a Homár terítékre kerül később is a blogparódián :-)

@Tom Bobb: megígérem, írok egyet :-)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.10. 13:41:35

@Droli: elkúrtam, nem kicsit, nagyon... :-)
Szóval Flashy7-nek a válasz: jó ötlet, írok olyat is.

Az a tény, hogy Baszod Béla ide is kommentel, nekem a legnagyobb elismerés, számomra többet ér a Kossuth-díjnál is :-)

adamm123 2009.08.11. 10:22:40

Nagyon gyönge. Ezt futószallagon lehet gyártani, amíg el nem fogy a téma, amit "parodizálhatsz". Ez nem paródia, ez unalmas ökörködés, vagy gyöngén sikerült gúnyolódás.

adamm123 2009.08.11. 10:25:49

@matraszentanna: Bocs a dupláért, de eszembe jutottak a ponyvairodalom azon paródiái, ahol abból próbáltak tőkét kovácsolni, hogy ismert, népszerű műveket "parodizáltak". Aztán ez kimerült abban, hogy az eredeti szereplőinek nevét eltorzították valami kreténséggé, a történetben mindenki csetlik-botlik, a hatalmas főgonosz idióta, a nemes hős kapzsi és seggfej(és persze szintén idióta), és akkor nesze neked ez a paródia. Biztos van erre a jelenségre valami jó szó.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.11. 11:52:25

@matraszentanna: Mi a paródia? Itt egy hosszabb, meglehetősen tömény szöveg erről: www.lib.jgytf.u-szeged.hu/folyoiratok/tiszataj/07-11/tarjan.pdf

Egyet szeretnék kikötni ezen a blogon, már itt, az elején: azt ne várja senki, hogy itt kb. kétnaponta megjelenik egy Humorfesztivál-győztes írás. Ilyet nem tudok, ilyet a zseni Hofi sem tudott, aki kb. egy évig haknizta végig az országot ugyanazzal a számmal.

Vajon része-e a paródiának a humor? Bizonyos szinten igen, de korántsem kötelező kelléke. Itt van pl. Karinthy egyik paródiájának részlete:

"Mint aki halkan belelépett.

És jönnek távol, ferde illatok
Mint kósza lányok és hideg cselédek
Kiknek bús kontyán angyal andalog
Mint aki halkan belelépett.

Mint aki halkan belelépett
Valamibe... s most tüszköl s fintorog
Mint trombiták és roppant trombonok
S a holdvilágnál szédelegve ferdül
Nehéz boroktól és aranyló sertül
Úgy lépek vissza mostan életembe
Mint kisfiú, ki csendes, csitri, csempe
S látok barnát, kókuszt, koporsót, képet - "

Humoros-é? Cseppet sem, sőt, a halkan belelépett valamibe meglehetősen bugyutának tűnik. Mégis szerintem zseniális. Zseniálisan hozza Kosztolányit. Ha csak tizedennyire zseniális lennék! A paródia nem más, mint átirat: átírok egy meglévő művet, stílusát, nyelvezetét átvéve, cseppet abszurdan, jelentősen kiemelve, felnagyítva sokszor jelentéktelen részeket. Aztán ebből kijön valami. Ami az olvasók egy részének tetszik, másik részének nem. Ezzel az égvilágon semmi baj sincs.

adamm123 2009.08.11. 20:44:29

@Droli: Az blog színvonalával van a problémám, ezért vitattam a "paródia" meghatározást, nem pedig valami műfaji vitát akartam indítani. Azért látom önbizalmad van. Karinthy-hoz hasonlítod magad, Hofit kritizálod a te alkotásod védendő...

Leírtam miért nem tetszik. Azért mert ez valami unalmas, klisés kínlódás. Fogsz egy népszerű blogot, és mivel ezek általában tematikusak(sőt, legtöbb bejegyzés jellegzetes szerkezetű), adja magát minden. Megtartod a szerkezetet, a témát, csak a tartalmat cseréled ki valami alig összefüggő blődségre. Ez mire jó? Nyilván az enyém se több, mint egyetlen vélemény, de szerintem teljesen fölösleges ezt folytatnod. A téma(mármint hogy ismert blogokat parodizálsz) jó ötlet, ha abból a szempontból nézzük, hogy mivel lehet rövid idő alatt a legnagyobb népszerűséget elérni, akkor meg egyenes zseniális, de az irodalmi színvonal egyenlő a nullával, és nem karinthy-hoz, hanem egy felkapottabb blog.hu-s bloggerhez képest is.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.11. 21:04:56

@matraszentanna: Na! Hofit és Karinthyt nem kritizálom! Ha Karinthy egy skálán 10-es, akkor én vagyok az 1-es. De remélem, erős egyes! :-)

A véleményedet tiszteletben tartom, de nem értek veled egyet. Egy ilyen blognak valószínű, hogy nincs irodalmi értéke - egyáltalán van ilyen blog? (Biztos van.) S mire jó ez? Mint a többi hasonló blog: szórakoztat pár embert. Ha csak egyvalakinek tetszik az írás, akkor már megérte megírni. Ha esetleg többnek, akkor meg már nagyon boldog vagyok :-) Ennyi a célom, nem több.

adamm123 2009.08.11. 21:25:04

@Droli: Talán rossz volt az "irodalmi színvonal" kifejezés, igazából itt csak annyira gondoltam, hogy jó-e a stílus, a szófordulatok, szórakoztató-e olvasni, érted mire gondolok.

A haknizást én hofi életművének egészére vonatkozó pejoratív kifejezésnek vettem, valószínűleg félreértettelek, bocs.


Amúgy maradjunk akkor ennyiben:)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.11. 21:53:45

@matraszentanna: Oké :-)

(Pluszmotiváció: Dögöljek meg, ha egyszer nem írok olyat, ami neked is tetszeni fog :-))))))

Csorfab 2009.08.27. 01:39:17

Ezért tart itt ez az ország.

pecs2010 2009.10.13. 22:20:04

Beszarok a blogodon!
Szakadtam rajta! ;)
Akármelyik együgyü nyivákol (mi a fasznak olvassa?), ne hallgass rájuk, jó vagy!
süti beállítások módosítása