Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Antivírus: Veszélyes téli kártevő!

2009.11.17. 08:02 | Droli | 5 komment

Címkék: antivirus.blog.hu

Figyelem! Ez nem paródia, ez egy valódi figyelmeztetés!

 

A fűtési szezon beköszöntével egy nagyon veszélyes kártevő éledt újjá, mely jelentős pénzeket emel le a felhasználók számlájáról. A probléma súlyosságát jelzi, hogy ellentétben az eddigi kisstílű hekkerekkel, akik csak pár százezer embert károsítottak meg, ebben az ügyben szinte mindenki érintett!

 

A kártevő vírustani besorolása rendkívül érdekes: nem a szokásos back-door típusú trójairól van szó ugyanis, hanem egy front-door típusú come in and out típusú vírusról. Két alfaja van: a gázóra-leolvasó (front-door-gl2009) és a távhőszámlás (front-door thsz2009). A kártevőt maga a felhasználó engedi be az interfészbe (tehát ez kivételesen nem a Windows biztonsági hibáját használja ki, pl. nem zár rendesen, nyitva maradt, stb.), ahol letölti a BLAE típusú titkosítással védett adatokat, óraállásokat (BLAE= bezárjuk lakattal az egészet), majd ezek után mindenféle nyom nélkül távozik, s nem hagy a memóriában semmiféle káros anyagot. Ezután viszont adatainkkal együtt feltesz minket egy levelezőlistára, off- és online spameket küld, pénzt követel (klasszikus sárgacsekkes-módon), rosszabb esetben pedig saját maga von le jelentős összegeket a bankszámlánkról!

 

A védekezés könnyűnek tűnhet: ne engedjük eme rendkívül káros kártevőt a rendszerbe! Viszont ebben az esetben a police.html elnevezésű állománnyal tér vissza, aki akár a felhasználó engedélye nélkül feltöri a védelmi zárat, s hozzájuttatja a vírust az adatokhoz. A legrosszabb esetben pedig a hackerközpontban az ott tevékenykedő férgek egyszerűen megbecslik az adatainkat, s ez alapján küldik a spamjeiket.

 

A védekezés a fentiek miatt nem egyszerű, egyelőre cégünk is meglehetősen tanácstalan, mivel minket is megfertőztek. Mindenesetre bemutatnám az én védekezési segédeszközömet, mely az eddigi tesztek során felülmúlta mind a Norton, mind a NOD32, mind az AVG, de még a Comodo hármas védelmi rendszerét is:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr91522473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greggrant 2009.11.17. 18:26:39

ez megint odabasz! :D

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.11.17. 21:24:22

@greggrant: A képet elnézve akár szó szerint is lehet érteni :-)

suo tempore 2009.11.18. 19:21:51

a fenti vírusok tökéletes ellenszere a széntüzelésű kányha és a palackos gáz

errefelé még a mai napig is képesek emberek ezekkel élni lakótelepi lakásban

tarsolyger · http://tanacsokazelethez.freeblog.hu 2009.11.22. 14:59:43

Engem egyedül a koleszdíjjal húznak le, és azt sem egy vírus, hanem maga a rendszergazda teszi :)
süti beállítások módosítása