Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Appleblog - Macfos

2009.10.09. 08:00 | Droli | 14 komment

Az Apple az előző héten bemutatta a mobiltelefonok legújabb generációját, az Iphone Macfost. A készüléket látva bátran kimondhatjuk, hogy Steve Jobs-ék egy újabb hatalmas győzelmet arattak a Microsoft telefonja, a Microfos felett, mellyel ismét sikerült egy szöget beverni a haldokló Microsoft koporsójába.

 

A Macfos a mobiltelefonok legújabb generációja, mely egyesíti mindazon igényeket, melyeket az emberek támasztanak manapság egy ilyen készülékkel szemben. A Macfos szakított a XX. századdal; a telefonból kimaradtak az olyan haszontalan dolgok, mint például híváskezdeményezés- és fogadás, illetve SMS küldés, s helyettük új, hasznosabb funkciók születtek. Lássuk ezen technológiai újdonságokat sorjában!

 

- A Macfos vadonatúj naptár funkcióval rendelkezik. A címlapon Monica Belucci van, s lapozható, valamint lemosható oldalakat tettek bele a fiatalabb felhasználók kedvéért. Tervek között van a naptár „magyarosítása” is, ahová Lendvai Ildikó illetve Terry Black meztelen fotóit fogják felrakni.

- Nagyon jó a megújított számológép is. Végre nem kell a telefonok gombjain keresgetni a számokat, mert ez golyós! A golyók nagyon ötletesek, alma alakúak, s maga Steve Jobs faragta személyesen álmatlan éjszakáin kukoricacsutkából (aaaah!).

- Az ébresztőóra is nagyon eredeti. Ez nem mindenfajta lágy zenéket játszik, mint a mai telefonok többsége, hanem valójában csörög! Jó nagyot kell csapni a tetejére, hogy abbahagyja! Aki ismeri a régi csörgőórákat – nos, ezt pont ugyanilyen. Kinézetre is.

- Nagyon tetszik az új szinkronizálás funkció. Ez azt jelenti, hogy saját hangodon szinkronizálhatod a kapott angol nyelvű MMS-t. Maci Laci megirigyelne, ecsém!

- A billentyűzet érintése selymes, puha, s mindegyik gomb más hangot ad ki. Ha ügyes vagy, akkor eljátszhatod a barátaidnak a boci-boci tarkát, haladók pedig a süss fel napot. Fantasztikus!

- És legvégül, de nem utolsósorban, az új technológia, mely forradalmasítani fogja a teljes távközlést: a 6HSPDA+4G adatátvitel! Maga a technológia még nincs kidolgozva, s nem is lesz még vagy 10 évig, de az Apple reményei szerint addig is sokan fognak nagy pénzeket fizetni azért, hogy nekik legyen olyan.

 

Mint látható, a készülék magában foglalja az összes olyan újítást, mely a modern kort jellemzi. S ehhez jön a fantasztikus méret is: a Macfos ugyanis mindössze 123X234X20 centiméter kiterjedésű, és 71 kiló. Ami a nagy hátránya, az az ár, hiszen az érte fizetendő 234.000.123.000.999 Ft minden bizonnyal sok embert elriaszt attól, hogy magáévá tegye ezen nagyszerű terméket, de az igazi rajongók biztos tömegével fogják vásárolni! Vigyázzatok: a Macfost már hamisítják, s a józsefvárosi piacon is árulják 13 forint 90 fillérért, de ezt semmiképpen ne vegyétek meg, mert ennek az akkuja csak 9 grammos, míg az eredeti Macfosé 41 kg, ezáltal az eredeti nem merül le olyan könnyen! (Kivéve a tengeren).

 

Mit lehet még hozzátenni? Az előző hét eladásai alapján a Macfos a világszerte eladott 3 db-bal magasan veri a Microfost (2 db). A Microsoft nemsokára lehúzhatja a rolót, s alighanem Bill Gates is sírva gondol vissza arra, hogy jobb lett volna, ha anno a garázsban inkább motort szerel, s nem holmi operációs rendszereket hoz össze.

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr511414181

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: István, a király - avagy az Apple rövid története képekben 2009.10.10. 00:01:02

Amikor egyesek azon rágódva forgolódnak álmatlanul éjszaka, hogy szeptember kilencedikén ott lesz-e István egy rendezvényen, vagy sem, akaratlanul is azon kezdek el gondolkozni, hogy miként lett ezeknek az embereknek vallásuk az István. Kezdjük az elej...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2009.10.09. 08:32:21

Na ez jó lett..:) főleg a lemosható oldalak..:)

trixilw 2009.10.09. 14:34:56

Szerintem ez most nem lett olyan jó, sokkal jobban ki lehetett volna használni a mac-es felsőbbrendség érzést valamint a titkos fejlesztésekre várakozó nyálcsordogálást. De a hihetetlenül drága ár, ami tökmindegy mennyi, mert úgyis megveszik üt :)

szucsadam 2009.10.09. 15:31:41

köszönjük szépen;)

Ulkesh 2009.10.09. 17:08:26

Szerintem ez a Macfos koppintás a javából, hisz alig egy hete adta ki a HCT hasonló készülékét a Plach HD2010-et, ami szinte egy az egyben ezekkel a paraméterekkel rendelkezik. Bár az némileg okosabb, mert rendelkezik beépített Ön megsemmisítővel, ami 48 óra alatt ér nullára, ez alatt a felhasználónak újra kell indítania a telefont legalább egyszer, ha nem teszi meg, akkor a készülék indítja újra a felhasználót a szintén extraként beépített 20 kW-os sokkolóval, miközben a rendszer egyik atyjának diadalittas Developer! Developer! Developer! örök érvényű jelszavát játssza le a beépített minőségi 7.1-es hangrendszeren.
Továbbá jobb kamerát is kapott ez csúcskészülék, a taiwani tervezés csúcsaként egy 32 MPixeles kamerát építettek bele, amit egy 1,3 MPixeles érzékelő adatainak minőségi interpolációjával értek el. A felhasználó szabadon választhat hozzá műanyag, vagy felárért a Coca-Cola aljából készült minőségi szál csiszolt optikát, ami a létrehozott képet kissé vízfesték jellegűvé teszi, ezért a képek eladása és kiállítása után a gyártónak jogdíjat kell fizetni.
Az nagy teljesítményű akkumulátor 10 perc működést garantál, de semmi baj, mert cserélhető és a gyártó a készülék csomagjában mellékel 20 db-ot, csinos övvel, amit egy borneói dzsungel harcos töltényövéről mintáztak. Ide tartozik, hogy a készülék nagy teljesítményéhsége miatt a csomagban található egy EXTRA BÓN, amit a helyi atomerőműben lehet beváltani, a megfelelő hosszabbító kábelről, vagy légvezeték kiépítéséről a vásárlónak kell gondoskodni.

A Plach HD2010 három kiszerelésben kerül a boltok polcaira.
- Összeállított változat a Macfos-ról áttérőknek, hogy rögtön be tudják kapcsolni a dobozból kivéve és boldogan átadják magukat a mámorító elektrosokknak, amivel a gyártó beégeti a vásárló agyába a készülék sorszámát és a cég háromdimenziós logóját.

- Gondoltak a barkácsolást kedvelőknek, ők egy zacskó alkatrészt és húszezer oldal forráskódot kapnak a csomagban, az előbbihez részletes leírást kapnak az összeszereléshez (a minőségi leírást az IKEA-tól átigazolt marketinges kolléga garantálja), az utóbbihoz kis méretű DVD-n mellékelik a fordító szoftvert amivel a rendszert le tudják fordítani és a készülékre áttölteni, a forráskód begépelése után (a fordító szigorúan parancssoros és használatához a rendszer gyártójának 1000 oldalas oktatócsomagja szükséges, amit 200 dollárért bárki letölthet a mellékelt webcímről)

- Sok vásárlói visszajelzés alapján a HCT végre gondolt a hardcore userekre is, így nekik is készült saját egységcsomag a Plach HD2010-ből, ez tartalmaz két zacskó homokot és egy 10 oldalas leírást a rendszerről. Az igényes vásárló ezek után olyan szilícium lapkát gyárthat a készülékéhez, amilyet csak akar, a második zacskó tartalma a környezeti áramkörök elkészítéséhez kell. Operációs rendszernek meg mindenki elkészítheti a saját szájíze szerinti megoldást, csupán a mellékelt feature listát kell betartania.

Csabi78 2009.10.09. 17:36:42

Basszus, ilyen rémes "poénokat" utlojára 10 évvel ezelőtt középiskolában hallottam az állandóan szellemesnek tűnni akaró, de zéro humorérzékkel megáldott osztálytársamtól. Nagyon rossz :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.09. 18:13:47

@Ulkesh: :-))))

(Egyszer kéne csinálni egy összeállítást a legjobb kommentekből, mert már van egy pár :-)))

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.10.09. 18:21:39

hát ez most nem sikerült túl jól.... sajnos még csak el sem mosolyodtam. sebaj. majd a következő

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.09. 18:37:14

@magic11: a következő annak fog tetszeni, aki egy kicsit képben van a politikával és volt már szerelmes. Többet nem árulok el :-)

DonAdmin 2009.10.09. 23:35:39

:D:D Napi-többszöri-rendszeres appleblog olvasó vagyok.
Ez a cikk ütős!:D
Megvoltak a hangos felnevetéseim is.
Személyes námbervan egyébként a bkvfigyelő paródiája!

Hajrá fiúk! Király blog!

MacDonát

psmith 2009.10.10. 00:54:38

Szerintem ez egy szar. Bővebben, egy túlárazott szar.
Onnan tudom, hogy vettem egyet. (kettőt) Már az éjféli megjelenés előtti napon sorban álltam,(142-es volt a sorszámom) hajnali négykor a kezembe fogtam.

Először: nagyon szép a doboza. Látszik hogy igényes munka.
(Nekem fehér készülékem van, a doboza is fehér volt, a feketének meg fekete. Láttam hátul a raktárban pár pepitát, rákérdeztem mi van benne, de nem válaszoltak.)
A dobozban belül is szép a csomagolás.
Használni, fantasztikus. Nekem nem nagyon hiányzik a híváskezdeményezés- és fogadás, illetve SMS küldés, szerintem aki ilyet akar, vegyen egy Nokiát és jó napot. BTW a következő szoftver frissítéskor benne lesz, állítólag a konferenciahívással akarják együtt beletenni. Amiről nem volt szó a cikkben, hogy a "billentyűzetétől" hiányzik az "e" betű. Nem is nagyon olvastam, hogy az e betűvel kibővített bill-en dolgoznának. :((((

És amiért azt írom ennek ellenére hogy szar: az első este felrobbant, még szerencse, hogy éppen nem volt a kezemben. Felhívtam az almát, azt mondták ismerik a problémát, elszigetelt eset.

HCT. Olvasom itt valakitől (egy appple fikázótól, ugyan minek jön ide) a HCT hamarabb és jobban csinálja.
Csak egyet mondok. Winfos mobil!!!!! Már az öregapám idejében is elavult volt! Azóta meg csak toldozgatják foltozgatják.

suo tempore 2009.10.10. 14:40:41

eltalált stílus, a humor/erőlködés aránya úgy 20/80, összességében hármasalá, kis jóindulattal
süti beállítások módosítása