Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Szakítósblog - házassági koalíció

2009.10.13. 07:57 | Droli | 39 komment

SZ. D. SZ. írt nekünk levelet a minap kudarcba fulladt házasságáról. Figyeljétek, tisztára olyan, mint a politika! :-)

Kedves Szakítósblog!

Szomorú történetet szeretnék elmesélni, nem is tudom, hol kezdjem. 1988 tavaszán már éreztük a változás szagát a levegőben, mindenki izgatott volt, s várta, hogy elkezdődjön valami új. Ekkor ismerkedtem meg Viktorral. Először egy kerek asztalnál láttam meg őt, beszélgetni kezdtünk, itt kiderült többek között, hogy fiatalabb nálam, de ennek ellenére jól megértettük egymást. Olyan dolgokra figyeltünk, hogy szex közben én legyek alul, mert nagyobb voltam nála, s agyonnyomtam volna szegényt. De az évek folyamán elhidegültünk egymástól, s 1994-ben már mindketten tudtuk, hogy ennek a kapcsolatnak vége. Ezt tudta Gyula is, aki megkeresett, s egy hosszú éjszaka után megkérdezte, szeretnék-e járni vele.

Gyuláról tudni kell, hogy jóval idősebb volt nálam, s habár régóta ismertem, nem kedveltem előtte. Elég sok összetűzésünk volt, az igazság szerint sokszor le is néztem, de 1994-re megváltozott a helyzet: Gyula ugyanis sokat erősödött, összeszedte magát. Sosem felejtem el azt az éjszakát: nem is tudtam, hogy Gyulának ekkora van! Legalább ötször akkora volt, mint Viktoré! Ketten együtt meg több voltunk, mint kétharmad! Az az igazság, hogy rövid idő alatt levett a lábamról, s némi járás után össze is házasodtunk. Az emberek persze rosszindulatúan suttogtak, hogy „nézd ezt a szép lányt, hozzámegy egy öregemberhez, mert annak sok a pénze”, de ez engem nem érdekelt.

Az első négy év gyönyörűen telt, szinte összezörrenések nélkül. Azonban Gyula 1996-tól túl sok hideg tócsába lépett bele, s ettől összement neki (a tócsa többesszáma, kedveskedően: tocsik). 1998-ban Viktor lett Gyula főnöke, és csábított engem is, hogy váljak el Gyulától, s menjek hozzá, de nekem nem tetszett az ibolya, amit hozott. 2002-ben aztán Viktor odébbállt, és mivel férjem nevet változtatott (Péterre), újra megújítottuk a házasságunkat, és úgy gondoltuk, hogy újra olyan szép lesz, mint régen. Hát, nem volt az.

Először is kiderült, hogy Péternek van egy régi szerelme, aki megkereste őt, és azt állította, hogy a gyermekének Péter az apja. Ráadásul erről papírokat is mutatott, amin valóban az szerepelt, hogy Péter elismerte, hogy ő D. apja. Nagyon összekaptunk, és majdnem elhagytam, de végül is győzött a szerelem, s úgy döntöttem, elfogadom így is. De ekkortól már nem volt az igazi. 2004-ben ugyanis Péter egyszer rosszkedvűen jött haza, s közölte, hogy nem vagyok őszinte vele, tudja, hogy én csak a pénzéért szeretem, meg olyanokat mondott, hogy tele vagyok korrupciós ügyekkel, s ő így nem hajlandó bevezetni a metróját az alagutamba. Ráadásul az is kiderült, hogy úgy berúgott, hogy elment a jegyzőhöz, és ismét nevet változtatott, ezúttal Ferencre. De mikor kijózanodott, rendeződött a helyzet, s ismét úgy éltünk, mint régen. Csak megkértem, hogy ne igyon annyit, mert akkor mindig szenvedélyes beszédeket tartott.

Mint a villám, úgy ért a hír 2006-ban: elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Ilyen böszmeséget még nem csináltunk. Ugyanis Ferenc a jól megszokott márkás óvszer helyett valami „legolcsóbb” márkájút vett, az kiszakadt, s én terhes lettem. Sírtam, zokogtam, és tudtam, hogy ezután már szükségem lesz Ferencre, mert nélküle nem tudok megélni. Ő megígérte, hogy mindenben támogatni fog, és mellettem áll, de nem tartotta szavát: 2008 márciusában ugyanis közölte, hogy családja nem támogatja az elképzeléseit (úgy mondta, leszavazták), ezért nem hajlandó még 300 forintot sem adni nekem. Erre én elküldtem a picsába. Házasságunk itt gyakorlatilag véget ért.

Azóta hivatalosan is elváltunk, bár továbbra is dugunk. Szükségem van rá, mert így elhalmoz kedvességekkel: adott jó állásokat, ráadásul az ágyban is nagyon jó pozíciókat tud. Így kényszerből még egymáshoz vagyunk láncolva, habár mostanra rájöttem, hogy ludas egy kicsit, mert nagyon szagolgatja az ibolyát. De most már nem is tiltakozom ellene, mert azt várom, hogy a búcsúszexkor adja meg a végkielégítést.

Mit is szoktak ilyenkor írni? Katona volt, az óvszert együtt vesszük a Tescoban, habár mostanában az IMF adja rá a pénzt. De már nem sokáig. Az ágyban mindig együtt megyünk el, de máshonnan csak akkor megyek el, ha visznek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr921430089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.10.13. 17:00:35

:DDDDD
Droli gratulálok, ez remek!!!

Öreg Sam 2009.10.13. 20:23:40

Gratula!

Ez qrva jóóóóó!

Locassen 2009.10.13. 20:23:44

igen, ez nagyon jó, grat.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.13. 20:28:28

Szerintem nem karinthys, de ez nem von le semmit abból, hogy

JÓÓÓÓÓÓ!!!!!!

Másképpen az, saját, ötletes, kitűnő.

pástétom 2009.10.13. 20:31:51

Azért érdekes volt látni a ma esti híradókban, milyen kedélyesen mosolygott Demszky Tarlóssal a megbeszélésük alkalmával. Tarlós kérlelhetetlen Demszky-ellenessége eddig tartott: most, a szocialisták lelépésével változott a felállás. Örök ellenfelek a színpadi váltással így válnak rögtön partnerré. :S

EZ a politika.

Hatványpatkány 2009.10.13. 20:32:51

Kiváló, nagyon szellemes, elismerésem :)=

Sir Nyű 2009.10.13. 20:36:14

Őstutiüberkirály. Nagyon jó, a közepén épp nem tudtam, melyik blogot olvasom.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.13. 20:54:38

@Nomante 2.0:

Tisztelet, úgy gondolod?

Semmi személyes veled szemben, akárki is vagy, szóval ne vedd úgy légyszív, csak épp ebben a pillnatban lett annyira teli a tököm ezzel a „jobb ember vagyok mert angolul mondom” idegenmajmoló buta divattal, hogy nem bírom, ki, hogy ne mondjam.

Egyébiránt persze teljesen egyetértünk.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.13. 20:54:59

"Nem értem. Egyszerűen nem értem. Feltúrom az autótáskám, lapozgatom a noteszom, de nem értem az egészet. Csak vakarom a fejem, húzogatom megsárgult szakállam, és már az unikumból se olvasok ki semmit. Csak a sötétséget.

Hullarablók lettünk, a legpocsékabb nemzet. Már csak alig hatvanezer, felelősen gondolkodó, szabad, demokrata értelmiségi van ebben az országban. A többit felzabálta a félelem, meg a gyűlölet. És ki tudja, mennyien maradunk jövőre, vagy akár holnap, mikor egyre csak csattog fogával a Hitlerei, lágy Ázsiát, borzolt romákat falnak, és mint a fészket ütnék le a zsidót. És már nem lesz SZDSZ, hogy megvédjen titeket, minket demokratákat. Ha kirakatok csörömpölnek és máglya gyúl Thomas Mannból meg a Demokratikus Chartából.

Micsoda szégyen, hogy így kellett végeznie az SZDSZ-nek! Egy ország szégyene. Balkán. Ahogy Görgey Artúr pökte oda, mikor megkérdezték tőle, vajh' miért nem lett Napóleonná, mire azt sercintette, azért, mert nem Franciaország állt mögötte, hanem egy kicsiny és műveletlen Magyarország. Bevallom, sokszor érzem ezt én is egy-egy tantestületin, és egy hete végképp duzzad bennem, már-már szétrobban a torkomat feszítő gombóc, nekem itt nem lehet maradásom! Már idegenül érzem magam, és disszidálnom kéne, mint tanult barátomnak, M. Péter Györgynek, hisz még ő se lehetett próféta a saját hazájában. Pláne egy ilyenben, á propos.

De persze mi, liberálisok is hibáztunk. De hol? Mit rontottunk el? Nem tudom. Talán túl okosak voltunk. Nem érthettek meg. Nem ereszkedtünk le, rosszul kommunikáltunk, fitymáltunk, csak föntről mart bele a nép sötét agyába a mi éles világosságunk, és az is igaz, hogy Magyarország antiszemita. Első dühömben, míg a golyóstollam rágtam, majd eldobtam és az ajkamba haraptam, úgy éreztem, mintha a mostani EP-választások, a Jobbik robbanása utólag igazolná a Benes-dekrétumokat, hogy fel-felbugyborgó lelke dögkútjának mélyén csak-csak egy fasiszta nép a miénk. És ezért kellett itt elbuknunk. A sors! Fejemre húztam szürke pulóverem.

De beleheltem egy kis szdsz-es ethoszt, és mindjárt okosabb lettem.

Itt mindenki összefogott ellenünk. Ki akarnak csinálni. Úriember vagyok, ezért nem rúgok bele az antalli örökség hullájába, különben is, pacifista vagyok, de így se tudom megállni, hogy az LMP-be bele ne döfjem vitriolos tollam, hátha felsíkit ez a rózsaszín lufimalac, és megmutatja valódi énjét a piszkos disznó. Elvettek tőlünk rengeteg liberális szavazatot, ami mind ment bele a hulladékégetőbe. De ki fizeti őket? Kinek állt érdekében létrehozni az LMP-t? Azt nekem ne mondja senki, hogy ingyen csinálják! Figyeljétek meg, el is fog tűnni ez a fantompárt, ahogy Eduardo Rózsa-Flores is a szemétdombra került.

És az SZDSZ? Én azt mondom, egy jó SZDSZ-re szüksége van az országnak. Ezért maradok én is itt, mert az írástudónak felelőssége van. Nem szabad, hogy végleg elveszítsem a hitem az emberi lélekben, bárhogy is gyaláznak minket.

Buta ország ez, buta. És a Nép egyszerű, mint egy Fasz. És bizonytalan házban lakik az, aki a Nép szívére épít. Ezért kell átlépni rajta, akár egy darab kutyaszaron. Még ha mást is mondunk. Hazudni emberi dolog. Legtöbbször még magunkkal sem lehetünk őszinték.

Reformálni kell, de csak az SZDSZ-ben van akkora szellemi potenciál, hogy ezt levezényelje. Ahogy már húsz éve mondjuk: reform vagy halál! Az SZDSZ vagy Mucsa, nincs harmadik út! Ebből nem engedünk. Maradunk. Ez nálunk elvi kérdés.

Csak az SZDSZ tudja szétvágni ezt az államszocializmussal kopuláló fasiszta korporativizmust, hogy végre versenyképesek legyünk. Ezt megmutattuk, most, hogy a saját ütőerünket is sikeresen átvágtuk.

Bankó Kálmán Aurél

Zalaegerszegi középiskolai tanár, a Friss Forrás folyóirat szerkesztője"

Strici · http://birkanep.blog.hu 2009.10.13. 21:07:39

Meghajolok Kegyed nagysága előtt!

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.13. 21:11:07

@Gery Greyhound >:

Képtelen vagyok egyetérteni. Szerintem kurva jó a helyes kifejezés.

greggrant 2009.10.13. 22:06:16

riszpekt, legjobb, gratula! Éljen sokáig!

Nomante 2.0 2009.10.13. 23:08:46

@A Nép - Te vagy!:

bocs, én ezt azelőtt is írogattam mióta "menő" lett az angol

egyébként riszpekt neked is.

Nomante 2.0 2009.10.13. 23:11:03

@Csunderlik Peti:

"És az SZDSZ? Én azt mondom, egy jó SZDSZ-re szüksége van az országnak."

B.K.A. álmodozhat, de szerencse, hogy ezt csak az ország 0.8% gondolja igy. ^^

vajdasagi 2009.10.13. 23:26:15

@Nomante 2.0: Meg hát ugye: egy JÓ SZDSZ-re valóban szüksége lenne. De amennyiben a JÓ jelző hiányzik onnan, akkor más a helyzet. Egy KORRUPT, tehát ROSSZ SZDSZ-re meg nincs szüksége. Ilyen egyszerű ez.

Prophet 2009.10.14. 00:24:53

Én nem komorulnék így el, ne légy ennyire negatív! Van még kiút, gusztus kell hozzá, talán újra egymásra találtok. S ha ki is múlt már a régi szerelem, minden síron nő virág - csak nem mindegy, milyen! Másokkal is megtörtént, hogy herényire zsugorodott a mögötte állók száma...

magyar-magyar szótár 2009.10.14. 05:37:51

Felénk a falurággyó másképpen mesélte ezt anno. A kis leszbikák, az SZDSZ meg a FIDESZ voltak a liberálisok. Namost az MSZP pedig a vén fa*, de trendi szerkóban (vö. Ernyey Béla) A "jobbosokon" csak röhögött, mert tudta, hogy úgyis beletolatnak a múlt mélységes mocsarába, abba, de mit csináljon ezekkel a szemtelen kis fruskákkal, egyik se feküdt a másikra, mert csak turkáztak, kósti és szimat (aki volt kislány, tudja, miről beszélek, a fa*oknak meg KUSS) Az volt a célja, hogy ezek jól megbuksizzanak, szerencsére a jobbosok a faszizmuskkal annyira megútáltatták magukat, hogy az egyébként önfelszámoló (gyűjtőpártból szellemi elitpártá növekvő, de még vidék tagsággal rendelkező) SZDSZ úgy volt, hogy létezik az a pénz, amiért cidáázik egy ilyen vén rókának, aki laza apacskendővel leplezi nyakráncait, ésdeközben Máthé László főpénztárnok révén az első efosztáson már túl volt és sikerült minden gennységeit az ellenség nyakába varrni. Ahogy ez lenni szokott, innen már ment magától minden, mint a koraimagömlés, megállíthatatlanul, a FIDESZ először retorikailag, majd a hátsólábával, majd már a melsőkkel is belecsúszott a jobbos mocsárvilágba, az SZDSZ-szel meg házasságon belül számolt le így, ahogy már ti is láthatjátok, ámen.

Csak közben az MSZP is annyira elöregedett hogy (de ez egy másik paródia)

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.10.14. 07:15:34

eszméletlen milyen reális a rálátásod, na!! Nagyon okkés

georg 48 2009.10.14. 07:34:08

Csak arról nem szól a fáma, hogy az SzDSz még mindíg szereti az orális szexet.

S. Annyi 2009.10.14. 08:20:13

Csak egy picike megjegyzés. Nem csak a házasság lett elkúrva.

Yasashi Tanuki 2009.10.14. 08:44:28

Ha az ország tényleg antiszemita és cigányellenes, de hisz a liberális értékekben akkor logikusan egy olyan pártnak lenne esélye amelyik liberális viszont nincsenek a tagjai között szemiták és érzékeny az adót fizető lakosság élet és vagyonbiztonsággal kapcsolatos aggályaira.
Tudtommal a környező országokban nincsenek szemiták ilyen nagy számban a liberális pártok vezető pozicióiban igy fel sem merül velük kapcsolatban az a feltételezés, hogy idegen érdekeket képviselnek.
Mi lenne ha az SZDSZ-ből kiválna egy nem szemita szárny és Magyar Liberális Pártként működne tovább?

kvadrillio 2009.10.14. 09:33:35

Szép kis esti mese.
Tanulság: Péternek igaza volt !
Nagyonis !
Csakhogy a korrupció már úgy szétterjedt, mint egy rákos daganat.

lidokain 2009.10.14. 09:38:14

@Yasashi Tanuki: ez a komment maga volt az antiszemitizmus. egy liberális pártnak sosem lehet érdeke az azoknak való megfelelés, akik a "szemita" vezetésről idegen érdekek képviseletét feltételeznék. ha pedig kicsit jobban ismernéd az általad kritizált szdsz-t tisztában lehetnél azzal, hogy nevükben szerepel a magyar liberális párt megnevezés hasonlóan a fidesz magyar polgári szövetség megnevezéséhez. ma persze már becsülendő az a visszafogottság, más szemszögből álszentség, amivel te vagy akár a hozzád hasonló látens rasszisták fasiszták ecetera fogalmaznak, de a mondanivalód nem sokkal üt el a legvérmesebb szószólókétól a szélsőjobbon..:)

a post egyébként csodás, még ha nem is oly jó érzés olvasni.kedves posztoló bocsásd meg hogy írásod méltatásán kívül másra is pazaroltam a szót, de egy ilyen megszólalás mellett szerintem nem nagyon lehetett elmenni szó nélkül.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.10.14. 10:39:40

@lidokain:

Semmiben sem ütött el tőle, legföljebb szégyellte azt a nyelvezetet használni, amit abban a környezetben, merthogy érzékeli, hogy errefelé tisztességes népek vannak. Egyébiránt, ha ez egészen mellékkörülmény is , de annyiban is hülyesegét beszél, hogy az általa hátrányosan megkülönböztetni kívántak a szomszéd országokban nem valami ottani döntés, származási alapon tönténő kiszűrés miatt nem találhatóak ilyen sem olyan pártok vezetőségében nagyobb számban, mint ő a maga megszállott butaságában sugallja, hanem azért, mert általában is alig élnek ott, méghozzá nagyrészt éppen az ő elvbarátainak (családtagjainak?) korábbi föllépése nyomán. Ezt kívánja vissza, azokat az időket. Persze, akkor virágzott csak igazán Magyarország!

Marcellusca 2009.10.14. 12:54:11

Nagggyooon jóóó!
Gratula!

s_timcsi · http://autostat.hu/cikk-kereso 2009.10.15. 13:44:41

Annyira jó a blogod! Tök jókat röhögök rajta, feldobja a munkát!

bárisnya 2009.10.16. 12:24:11

Ma járok először a blogodon, egyik írás jobb mint a.
Ez viszont nagyon üt. Valóban ilyen altesti az egész bagázs, de már onnan sem az öröm, csak a híg trágya a miénk.

a.anami 2009.10.20. 21:17:08

:))))))))))))))))))))))))))))))))))
süti beállítások módosítása