Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Agymosott - Visszatekintés

2009.08.17. 08:00 | Droli | 11 komment

Címkék: agymosott

Cimkék: cigány, cigó, roma, cinganus, cingo, beás, káló, romicsek

10 éve történt az, hogy egy cigánygyerek megtámadott, erről azóta vagy háromezer posztot írtam, de most, 2019-ben, kivételesen nem erről szeretnék írni, hanem kicsit szeretnék visszatekinteni az elmúlt tíz évre.

Mint tudjuk, a gyalázatos Gyurcsány-Bajnai korszak után 2010-ben sikerült bevinni Vonát a parlamentbe (szó szerint, olyan részeg volt), de az igazi siker a Jobbik számára 2014 volt, amikor is megnyertük a választásokat! Teljes eufóriában voltam, azt hittem, most már miénk a világ, de sajnos tévedtem. Igazság szerint már akkor gyanakodnom kellett volna, mikor Vona miniszterelnök Kolompár Orbánt kérte fel belügyminiszternek, de mint akkor ezt magyarázta, ez csupán egy gesztus a Unió felé, hogy mi igenis komolyan szeretnénk foglalkozni a romákkal. Ezután feloszlatták a Magyar Gárdát, s helyette megszervezték a romákból álló "Fekete sereget", de még ekkor is azt gondoltam, hogy fene bánja, végül is mindegy, ki felügyeli a rendet. Aztán amikor egy év múlva Vona Gábor bejelentette, hogy a cigány megbékélés jegyében megváltoztatja a nevét Vonó Gáborra, s így most már benne is van egy vonóval, ekkor már nagyon haragudtam rá. De az i-re a pontot az tette fel, amikor a magyar-román kétoldalú tárgyalásokon kifejtette, hogy elfogadja a románok Tiszáig húzódó területi igényeit, ha cserébe kap két felnőtt belépőt az auschwitzi holokausztmúzeumba! Ez már nekem is sok volt!

A szegénység azóta mérhetetlen hazánkban. A Jobbik vezette kormány arra költi a pénzt, hogy minden faluba zsinagógát és plázát építsen, miközben nekünk már nincs mit enni. A múltkor is én adtam kölcsön az engem kirabolni akaró cigánygyereknek a műfogsoromat, hogy meg tudjon harapni. El akarta venni tőlem azt az egeret, mely az egyik templomban múlt ki 5 perccel azelőtt. Olyan szegény vagyok, hogy a zokni is festve van a lábamra, de nem panaszkodom, mert így is a felső tízezerbe tartozom. A gond az, hogy leváltani nem tudjuk ezt a kormányt, mert a Jobbik-Zsidó Párt-Országos Cigánypárt szövetség nem engedi a szabad választásokat. Arra hivatkoznak, hogy nem akarják az őrült Orbánt vissza, aki 2010-2014 között semmi mást sem csinált, mint hogy egy koronát úsztatott fel-le a Dunán, miközben az igazit már rég elvitte az IMF.

Szóval itt tartunk most. Az egyetlen reményforrást egy új szervezet, a Rosszabbik nyújtja, mely megalakította a Magyar Dárdát, s egy Bona Gábor nevű ember vezeti egy Korvai Krisztina nevű ügyvédnővel. Szóval be is léptem, mert jó lenne már, ha valaki végre rendet csinálna!

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr171310802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.08.17. 08:26:24

Megkaptam a magamét. Másét nem tudtam.
Kifiguráztál, Droli, és rámutattál, hogy valamit igen rosszul csinálok, ha ezt (vona) vonja le belőlem egy kívülállő - de hát ilyen az élet! Ha horgásztó mellett egy pecával "vagizol", ne csodálkozz, hogy azt hiszik, te vagy itt a "főhalász", vagy mifene, úgyhogy azt mondom: köszönöm a paródiát!

Hiányoltam az eszeveszett körmondatokat, a részleges magyarázatokat erre-arra, amrra, az esetleges megszólítást, ami nem az olvasóknak szól, csak és kizárólag neked, az olvasónak - de ettől függetlenül tetszetős az anyag!
És az a link az elején... :-)

Cserébe te is megkaptad nálam! :-)
Belinkelem az olvashatóbb jövőre gondolván:
agymosott.blog.hu/2009/08/17/koszonetem_nyilvanitasa

További jó munkát! :-)

StrayDog 2009.08.19. 02:40:20

FÜGGELÉK AZ ÉRTELMEZÉSHEZ:

Vonó: A hegedű, brácsa, bőgő és cselló megszólaltatásához használt eszköz.
Nevétől eltérően nem csak vonni, de tolni is lehet.
Megtalálható a " Jól elvonták a nótáját " ( Tettlegességet alkalmaztak ellene) valamint a " Van benne egy vonóval " ( Nem az idén barnult le) népies szólásokban.


Nem tudtam megállni......... :D :D

StrayDog

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.08.19. 10:41:38

@StrayDog: Ponz most írtam Drolinak, hogy egy ilyen kis szösszenet jól jött volna a végére! :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.19. 20:34:18

@StrayDog: @Tom Bobb:
most esett le:D
ha bobb nem írja, nem esett volna le :D

még be lehet másolni, ami késik nem múlik, a minőség a fontos, nem az idópont

StrayDog 2009.08.20. 01:42:36

@Tom Bobb: @tesz-vesz:
Csak az a sok ékezet ne lett volna.....

Egyebkent konnyesre rohogtem magam. A Droli azert jo munkat csinalt na..

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.08.20. 10:34:10

@StrayDog: Szerintem is. Úgy-ahogy. :-) És megtiszteltetésnek veszem, hogy én és blogom az első 10 paródiában benne lehetek. Ez (érzem) nagy dolog, és büszke vagyok rá, hogy Droli erre méltónak talált.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.20. 14:41:27

Tényleg nem stílusparódia, de jó lett. :) Köszi, nagyot nevettem.
Mondjuk második olvasásra már nem...
Rakjuk el emlékbe, aztán majd összevetjük a valósággal.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.08.27. 12:14:30

@laspalmas: nahát!
te ilyen helyekre is jársz? :O

kockásfülű vérnyúlmajom 2009.09.01. 06:49:16

@StrayDog: ez nagyon hiányzott a végéről, hiszen ez is egy igazi jellemzője Agymosott bejegyzéseinek. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.01.31. 20:12:23

ezt most jobban röhögtem végig, mint mikor elöször olvastam

nagyon jó:DD
süti beállítások módosítása