Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Kosbor - Piroska és a Farkas (ifj., fizikushallgató)

2009.11.13. 07:55 | Droli | 12 komment

Címkék: kosbor.blog.hu

Ifj. Farkas Gyula vagyok, a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója a kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton, államilag finanszírozott képzésben. Legalább még öt évig. Ezen kívül magas tisztséget töltök be a háromtagú Kondenzált Fizikai Bizottságban is (én vagyok az alelnökhelyettes).

Sok bírálat ér amiatt, hogy delíriumomban diáriumomban fennkölt stílusom miatt írásaim értelmezhetetlenek a közönséges halandó számára, mert sokan értetlenül tekintenek rám, míg én elmerülök a hallhatatlanság égő pátoszában. Kérésetek ezennel meghallgattatott, s most egy hétköznapi történetet fogok elmesélni nektek, melyen címe Piroska és a Farkas (ifj, Gyula, a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója, a kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton, államilag finanszírozott képzésben). Időnként kizökkenek majd, de ez ne zavarjon senkit.

Szóval az úgy kezdődött, hogy találkoztam egy kiskorúval helyes lánnyal az erdőben, aki éppen a nagymamájához igyekezett. Egy nagy, helyes csomagot vitt a kezében. (Vihette volna az enyémet is, höhöhö :-) Mindenesetre ráköszöntem: "Kézcsókom, Piroska!" (személyes intuícióimnak köszönhetően tudtam a nevét). "Neked, is, ifj. Farkas Gyula!". Hogy honnan tudta a nevemet? Mindenesetre érdeklődésem nem lankadt (más sem): "Megosztanád velem, hogy merre tartasz, mert zilált idegzetem nem bírja eme feszültséget?" Rámmosolygott: "Megyek a nagymamához, viszek neki bort meg kalácsot!" Enyje, a nagyi tán látens alkoholista?

Mindenesetre nekem sietős volt, ezért elrohantam a nagymamához, s bekaptam. Ő nem. Befeküdtem a nagyi helyére az ágyba, s vártam a kislányt. Piroska nemsokára megérkezett, s kérdezte: „Nagymama, hol tartózkodik a nagypapa?” Hú, vazze, ez nem volt benne a szinposzisban! „A kocsmában!” rögtönöztem. „Nagymama, miért olyan szőrös a melled?” Nos, itt már nem vártam tovább, bekaptam Piroskát is, mielőtt megkérdezi, hogy milyen gyakran borotválom a Higgs bozontomat.

De nem traktállak tovább benneteket, mivel sietnem kell, mert kezdődik az elméleti fizika gyakorlati alkalmazása című óra (vagy a gyakorlati fizika elméleti alkalmazása)? Ezért gyorsan befejezem: megjött a vadász, akkora paraszt volt, hogy bicskával szedte ki a fikát az orrából, lelőtt, leszedte a bőrömet, mondták is az évfolyamtársak, hogy nyúzottnak nézek ki.

 

Üdvözlettel:

Ifj. Farkas Gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr481509577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.11.13. 21:31:09

Kedves Posztoló!

Nem mondom, hízelgő, hogy paródiát írtál rólam, de meg kell mondjam, határozottan rosszul esett az első bekezdésben szereplő állítás, miszerént én még legalább a BME mérnök-fizikus szakának hallgatója leszek _még öt évig_. Már ne is haragudj, de hogy lennék? Hiszen én hírből sem ismerem a #féléveket, nem úgy, mint bizonyos évfolyamtársaim, akik -- szegények -- még a bagatell differenciálegyenletekkel is hadilábon állnak, s már ki tudja, hányadszorra veszik fel a tárgyat a szerencsétlel gödék. Természetesen esetemben ilyesmiről szó sincs, jövőre talán már a BME PhD-hallgatója leszek kondenzált anyagok fizikája tudományszakon, de ez még egyáltalán nem biztos, mert félek, nem tudnának túl sok újat mondani.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton, államilag finanszírozott helyen

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.11.13. 23:12:11

@ifj. Farkas Gyula: Jobb felső sarok: ne tessék komolyan venni egy szavát sem a blognak :-)

Nekem amúgy ez az írás az egyik kedvencem.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.11.14. 15:21:29

@ifj. Farkas Gyula: ha nem haragszol azért egy apró megjegyzést tennék. Szerintem vagyunk néhányan, akik nem veled nevetünk :)

greggrant 2009.11.15. 14:53:35

Azok a fránya Higgs-bozontok engem is mindig zavarnak, a kvarktélyomban szoktam megszabadulni tőlük

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.11.15. 15:15:47

@greggrant: Kedves Kommentelő!

Penig ki a kvarkot nem becsüli, a metagalaktikát nem érdemli!

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, kredites képzésben, nappali tagozaton, államilag finanszírozott helyen

tarsolyger · http://tanacsokazelethez.freeblog.hu 2009.11.15. 21:20:50

Azért @Droli: elég, khm, érdekes, amikor egy paródiablog írója nem érti az iróniát :P

Szerintem ez a bejegyzés nem sikerült annyira jól, bár nagyon jól sikerült eltalálnod Gyula barátunk magyar nyelvet megerőszakoló, túl tapintatos stílusát, amivel hatni próbál :)
Szerintem egy paródia lényege azonban a túlzás, és neked még messzebbre kellett volna menned a körülményeskedésben, hogy igazán jó paródia szülessék, nem pedig az áthúzott, kizökkenős mondatok. Speciel én is képtelen lettem volna Gyula stílusát még jobban kisarkítani, de mindenesetre érdekes próbálkozás (nekem továbbra is a lángoló gitáros bejegyzés a kedvencem).

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.11.16. 18:20:23

@tarsolyger: Gyulánál ezt sosem lehet tudni... :-)

Az áthúzott részekkel kívántam jelezni, hogy a modoroskodás ellenére ő is egy "rendes ember", akinek vannak teljesen hétköznapi gondolatai is. Hozzátenném, hogy eddig nem ismertem a munkásságát, de most, a posztírás közben kicsit belenéztem, s habár nem leszek állandó olvasója, de nagy tisztelője lettem.

"Akkora paraszt volt, hogy bicskával szedte ki a fikát az orrából" - (ez nem Gyuláról szól) kiemelném, mint írói munkásságom és szerénységem egyik gyöngyszemét :-)

suo tempore 2009.11.18. 19:18:49

az eredetit nem mertem elolvasni az illető hozzászólásaitól elrettent állapotomban, de én is oda jártam egyetemre, ez pontosan azoknak a srácoknak a stílusa volt, akiknek vhogy sose jutott nő...tán nem véletlenül ;)

Liora · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.11.24. 11:28:05

"Hiba történt a komment elküldése során, kérjük, próbáld meg újra! " Ez akár mehetne az indás poszthoz is :(

Szóval csak annyit írtam, hogy Ifj. Farkas Gyulán a mai napig nem tudom, hogy sírjak-e, vagy nevessek, de az kétségtelen, hogy nagyon egyedi és meghatározó személyiség a blog.hu-n:)

sourcerror 2009.11.25. 22:34:07

Pardódiáról paródiát írni?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.11.28. 15:33:41

@sourcerror: Naná! :-)

(Markos-Nádasnak volt egy kabarészáma, ahol a parodisták paródiájának paródiájának paródiáját adták elő :-)
süti beállítások módosítása