Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Lángoló gitárok - Lemezkritika

2009.08.24. 08:09 | Droli | 7 komment

Címkék: lángoló gitárok

A Vivaldi eddig ismeretlen név volt a zenei piacon, igazán nem is tudunk róluk semmit. Ilyen olaszos hangzású névtől valami olaszos zenét várnánk, Ciao Del Piero illetve hasonló számcímekkel, ehelyett kijöttek ezzel a Négy évszakkal, mely valljuk be, nem egy hangzatos lemeznév. A lemez amúgy igen érdekes szimfonikus techno-hardcore pornó, némi Robbie Williams-es és Greenday-es beütéssel, a Deep Purple és a Pink Floyd legjobb napjait idézve Natalio Oráliával.

A négy évszak tipikus "concept-album", tehát a témák egymásra épülnek, habár megjegyeznénk, hogy ez Queen óta nem divat, egy kezdő zenekartól pedig nagyon erőltetettnek tűnik. A lemez négy nagy témára épül (tavasz, nyár, ősz, tél), s ezen belül vannak a számok, mint pl. Allegro, Adagio, Presto, stb. Nem szerencsés névválasztások, a lemez nagy slágere (tavasz allegro) lehetne esetleg Fuck my piercing, darling, akkor biztosan könnyebb lenne megtalálni a jútyúbon. Ehhez a számhoz készült klipp is, hát, nem egy nagy durranás:

A lemez hangszerelése maga a tragédia. Habár nagyon eltalálták a klasszikus hangszerek (pl. hegedű, csemballo, ritmusgitár) helyét, de a lábdob nagyon halk, s az énekesnőt is csak tíz sör után vélem kihallani. Néhány számnál a gitárszólóhoz be lehetett volna kapcsolni a torzítót, s a basszust is ki lehetett volna emelni, hogy jobban lehessen rá pogózni. A szöveg is sikerülhetett volna jobban, mert ennek így nincs mondanivalója.

Mindezek ellenére a lemez nem rossz, pláne egy elsőlemezes bandától. Kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkolnak elő legközelebb, fellépnek-e a Szigeten, illetve összehányják-e Győzike kocsiját a következő celebpartin. Megpróbáltuk a zenekar vezetőjét elérni, de azt mondták, hogy már régen meghalt (?), persze mi értjük a tréfát, ez is csak a hájp része, mely körülveszi őket, s így akarnak bejutni a Blikkbe. Végül is, az ötlet jó!

Pontszám: 3 az 5-ből. Ha a hangszerelésen és az ósdi számcímeken változtatnának, kaphatnak akár 4-est is.

(Szerkesztői megjegyzés: Béla! Csak most mondta az Új Peti, hogy nekem a Metallica legújabb albumáról kellett volna írnom, nem erről a Vivaldiról! Megtennéd, hogy a Vivaldi szavakat kicseréled Metallicára? Tudod, én nem értek az ilyesmihez... várjál csak! Jövő héten Lou Reed új lemezéről kell írnom; tedd már meg légyszives, hogy kicseréled a Vivaldi-t Lou Reedre, s mehet így az egész! Köszönöm, s vendégem vagy tíz sörre!)

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr241312905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.24. 16:22:34

Beszartam. Köszi! :D
Vivaldit már ezer éve nem hallgattam, még a gyerekek is átrohantak, mi történt, hogyhogy nem rockzene megy :D

Jurganov 2009.08.24. 21:17:15

remek, ez kiemelkedően jól sikerült. gratula hozzá:)

bryan 2009.08.25. 13:10:52

Jó a blog, el is olvastam a termést egyben.
Hiányolom az autózz, meg a kerékagy blogot, lehetne valami békítőposzt paródia, vagy ilyesmi.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.25. 15:23:08

@bryan: Szolgálati titok: az autózz már készen van, jövő hétfőn jelenik meg

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2009.08.26. 21:26:47

Hoppácska, most kiderűlt, hogy mekkora műmájjer vagy öcsém!
Egyrészt a Vivaldi nem is Metál banda, hanem egy szintipop csapat. Látszik ebböl is, hogy zeneileg mekkora nulla vagy öcsém! Pedig még Madonna is nyomta annó a Vivaldival a Körtenhösper Ringen Barczelónában.

Kurvára láccik, hogy nem vagy igazzy Vivaldi fen, úgyhogy ne szóljá bele, olyanba, amit egyáltalán nem is értesz, érteed? Most, csak azé' mert láttál egy polpulár klippet tőlük, akkor már assziszed, hogy ismered is őket és szabadon fikázhatol? Hát rohadul nem öcsém!

Megkereslek 'aszod, a haverjaimmal öcsém és aztán lesz nekedd ott hájp, hájpacni!

tarsolyger · http://tanacsokazelethez.freeblog.hu 2009.11.07. 23:56:31

ez egyszerűen hatalmas. Nagyon jó munkát végeztél ezzel a paródiával, asszem kénytelen leszek olvasni a korábbi és későbbi írásokat egyaránt!
süti beállítások módosítása