Mindenekelőtt Evetke tegnapi kommentjére szeretnék reagálni: nem, a gombás hús nem úgy készül, hogy megvesszük a Tescoban, és elvisszük a bőrgyógyászhoz.
Miért is akarjuk megölni férjünket? Például ha megcsal. Ennek jele lehet például az, ha az eddigi jó zaftos sertéspörkölt után elkezd érdeklődni a friss pipihús iránt némi egzotikummal fűszerezve vagy egyre gyakrabban megy el otthonról, mert "kell MajorAnna". (Ha esetleg kijelenti, hogy ő mostantól mindent csak Erős Pistával akar csinálni - hát, akkor nagyobb baj van.)
Minden férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út - ez a mondás nem teljesen igaz; ezt tanúsíthatja az is, aki úgy próbálta szívenszúrni a férjét, hogy hasbaszúrta konyhakéssel. Mi egy cseppet kíméletesebb utat szeretnénk mutatni: hogyan öljünk étellel? Bizonyára sokan emlékeznek rá, mikor kezdő háziasszony korukban a férj percekig öklendezett a vécé felett, aztán "inkább rendeljünk valamit, szívem" dumával próbálta elérni, hogy életben maradjon - nos ennek most már vége! Próbáljuk ki a következő receptet:
Vegyél friss karajt a hentesnél. Rakd ki a napra úgy három hétig. Ezután bundázd be, szórj rá ánizst, csipet sót, pirospaprikát, fél kiló homokot, rajzszöget, E404-et és egy T 34-es tankot. Ha mindez megvan, süsd ki olajban. Olajat csak primőr helyen vásárolj, a legjobb, ha rögtön az araboktól veszed meg, nyersolaj formájában. Mikor kész van, rakd rá azt a döglött macskát, amelyik el akarta lopni a napról a húst. Köretnek a következőt ajánlom: hámozz meg 1 kg burgonyát, hagyd benne a kést, majd apríts rá némi faszenet, s mindezt párold 200 fokon. Uborkasalátával tálaljuk, de a salátában az ecetet helyettesítsd hígítóval! Jó étvágyat!
(Ha esetleg a férj mindezek ellenére nem purcan ki, akkor nézesd vele végig a Barátok közt összes részét egyszerre. Vigyázat, nagy szenvedést okoz! Most elárulok egy titkot: Magdi anyus is így fog meghalni.)
Ezt írjátok ti