Paródiák

Blogparódiák, hírparódiák, meg minden egyéb, időnként verses formátumban, időnként prózában, ahogy éppen jólesik.

Ezt írjátok ti

Munkahelyi (t)error: én ezt nem bírom ki!

2009.08.03. 08:00 | Droli | 14 komment

Címkék: terror munkahelyi

Hurrá, mindjárt itt a péntek, már csak hatot kell aludni! Várom a szavazatokat a heti Baszod Béla díjra, de tulajdonképpen tökmindegy, kire szavaztok, úgyis az eső kapja meg!

K.E. küldte nekünk a következő levelet:

Kedves Despota!

Nagy az én problémám, mivel olyan terrorban élek, hogy azt el sem tudom mondani! De kezdjük az elején. Leírom például egy napomat.

Egy nagy nemzetközi multinál dolgozom, mint szemfedő-helyettes. Reggel tízre visz be a vállalati taxi; a főnököm addigra elkészíti a villásreggelimet. Utána szolárium, vagy ha az idő engedi, napozás, majd egykor jön a kétórás ebédszünet a palotában. Háromkor e-mail, Féjszbúk, Iwiw, majd némi chat az ismerősökkel, de sietnem kell, mert 4-kor vége a munkaidőnek, s nem lehet megváratni a vállalati limuzint. Ki bírja ezt a rohanást? Én nem, az biztos. S mindezt havi rongyos 3 millióért! Ráadásul bruttó! Mikor múltkor fizetésemelést kértem a főnöktől, azt mondta, hogy nem adhat, mert akkor nem lesz keret a féléves 25 milliós prémiumomra! Hallottatok már ilyet?

Ami a végső döfést jelentette, az tegnap történt. Bemegyek az irodába, s a főnök a villásreggelinél jelezte, hogy fontos beszéde van velem. Megijedtem, mert azt hittem, elveszi a 3 hónapos vállalati luxusutazásomat, de jelezte, hogy nem erről van szó. Behívott az irodába, becsukta az ajtót, majd rámnézett, s közölte: a vállalat megszünteti a vállalati taxit, s vesz minden dolgozónak egy Audi A6-ost, s mostantól azzal kell munkába járnunk. A benzint fizetik. Megkérdeztem: s nekünk kell tankolnunk? Igen - jött a lesújtó válasz. De hát ezt hogyan tegyem meg? Piszkos kézzel nem tudok hatékonyan dolgozni! Teljesen kivagyok, már arra is gondoltam, hogy tiltakozásul visszaadom a karácsonyi ajándéknyaralót!

Ti mit tanácsoltok?

Kiss Edit

szemfedő-helyettes, Freifrau Bt, 1012 Budapest, Kősorponi út 4, első emelet, 4-es ajtó, jobbra, az ablak melletti asztal, személyi igazolvány szám: 35242273B

U.i.: Despota, kérlek, szedd ki a személyes adatokat, mert nem szeretném, ha rámismernének. El ne felejtsd!

2 komment:

Froiti: Idefigyelj kisanyám! Én napi 26 órát húzok le egy uránbányában, s saját körmömmel kaparom az uránt! Ebédszünet nincs, szabadnap, szabadság nincs, pihenőidő akkor van, amikor vízbetörés van a bányában, amíg mentenek minket, de ezt az időt vissza kell fizetnünk a tulajdonosnak! Heti 30 Ft-ot kapok, mínusz adó, mégsem panaszkodok, mert örülök, hogy van munkám! Hogy dögölj meg!

Maci: A nemzetközi vak buszvezetők XI. kongresszusán kimondták, hogy a, mostantól a tehénnek joga van hátrafele menetben is kimenni a patikából, b, minden szemfedő-helyettes pozícióban lévő munkatársnak joga van a vállalati Audi A6-ost mással megtankoltatni a cég költségére. Nem értem, miért nem tartják be a határozatokat? Az ilyen kizsigerelő, szemét cégnek nagy lóf..t a s...be! Pereld be őket!

A bejegyzés trackback címe:

https://blogparodia.blog.hu/api/trackback/id/tr201281511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaszilisza · http://maganorultekhaza.freeblog.hu 2009.08.03. 10:40:09

Már fel is vettelek a linkjeim közé :-D

Utcamacska · http://utcamacska.blog.hu/ 2009.08.03. 13:48:32

zseniális :) nagyon poén amit írtál, és nagyon görbetükör is :)

Despota 2009.08.03. 15:06:31

Hihetetlenül jó :), de tényleg!!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.08.03. 15:39:16

Nem a koca levelét csíptétek el? xD

Blogger Géza 2009.08.03. 18:56:30

Strici reakciója: Hát igen. A régi szép időkben ilyen elképzelhetetlen volt. A szakszervezeti bizalmi azonnal kirúgatta volna az igazgatót, ha a munkásokkal így bánt volna. Azonnal fel kell jelenteni az összes vezetőt, minden külföldit, aki nem tud magyarul, haza kell zavarni, blokádot kell vonni az irodaház köré, s a munkástanácsnak át kell venni az üzem irányítását. Ha valaki a KSH által közzétett ágazati átlag alatt keresett, 5 évre visszamenőlegesen arra a szintre fel kell hozni a fizetését késedelmi kamatokkal együtt, majd az emiatt szükséges KSH korrekció után ugyanezt meg kell ismételni. A posztból nem derül ki, de ezek után valószínűleg a céges fitnesz-teremben is már vagy 3 hónapja nem volt felújítás, életveszélyesek lehetnek a körülmények, azonnali munkaügyi ellenőrzést kell elrendelni és fel kell venni legalább 2 főállású bordásfaltisztító szakmunkást. Szigorúan az ágazati átlag feletti fizetéssel, hiszen ennél a cégnél láthatóan igen stresszesek a munkakörülmények. A többin még gondolkodom, azt majd a következő 5 beírásomban mesélem el, beleértve a tatabányai harisnyagyárban 1964-ben megtörtént egyik esetemet is, ami nagyon is idevág! Annyit azért előzetesen elárulok, hogy a történet végén ki mertem mondani a gyárudvaron: "A teremburáját'", miközben a hallássérült párttitkár épp besietett a folyosón a szemfelszedő üzembe.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.08.04. 07:09:13

@Droli: egy napra eltűnök, Te meg írsz egy ilyen faszát?! GRat :)

Horizont 2009.08.05. 22:14:44

Ez szenzációs, gratulálok. Főleg a 2 komment:))

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.08.06. 09:14:49

Tökéletes poszt.
Megvettélk. Kilóra. Ezért a rohadt jó posztodért napi látogatód lettem, és ezt vedd fenyegetésnek! :-)

Midnite · http://www.binarychoice.hu 2009.08.06. 10:29:24

egyből ment a readerbe a blog :) zseniális, még-még-még!

A Tyne folyó déli partja 2009.08.23. 18:42:18

én csak most találtam ezt, de nagyon jó!

bezzegszilvia · http://allas-munka.blog.hu/ 2009.08.26. 14:28:10

Jóóóó a blog, a két komment hab a tortán ;)

irrelevant 2009.08.26. 20:57:40

Az első kommenten meghaltam. Kééész :DDDDDD Örülök, hogy idetaláltam.

Gaga1 2009.08.30. 09:49:17

Jézus, ilyen beosztottakat innen kell véletlenül megtudnom, miért kapom sorra vissza a tavaly karácsonyra ajándékba adott luxus nyaralókat...
süti beállítások módosítása